Tionio

Tionio

Adreça:
Carretera De Valoria, Km. 7
Ciutat:
Pesquera De Duero (CP 47315)
Localització:
Valladolid, Castilla y León
País:
Espanya
Telèfon:
(+34) 933 950 811
Fax:
(+34) 933 955 500
Web:
http://www.tionio.com

La verema es realitza de forma manual. El raïm és recollit en caixes i transportat tot seguit a la bodega per passar per una taula de selecció, on personal especialitzat, separa els raïms que no reuneixen la qualitat òptima.

Una vegada el raïm està derrapat i trepitjat es realitza una premaceració amb fred en dipòsit, d'uns 4 a 6 dies amb una temperatura d'uns 6-8è C. Mitjançant aquest procés potenciem les aromes primàries de la varietat. Després d'aquest període, s'inicia la maceració-fermentació alcohòlica que la seva durada varia en funció dels anys, però no és inferior a 25 dies.

Finalitzada la maceració, un 20% del producte passa a bótes i la resta a dipòsits, on realitzarà la fermentació malolàctica. Aquesta fase es du a terme en uns 30 dies. Seguidament el vi és transvasat, i s'introdueix en barriques (d'una antiguitat màxima de dos anys) de les quals un 10% són de roure americà i la resta de roure francès. La criança en barrica oscil·la al voltant d'uns 14 mesos per a Tionio i uns sis mesos per a Austum.

Per finalitzar, el vi és sotmès a unes lleugeres filtracions per respectar tota la seva complexitat i s'embotella.

El vi roman en bodega el temps necessari per al seu afinat final.

Top Vendes - Compra Productes de Tionio recomanat