Tendències:

Destil·lats

Veure tots els productes a Destil·lats

Els destil·lats són begudes amb contingut alcohòlic procedents de la destil·lació de matèries primeres d'origen agrícola com el raïm, els cereals, la remolatxa o la canya, entre d'altres, donant origen al que comunament coneixem com whisky, rom, ginebra, vodka, conyac, licors, entre d'altres.

Des d'un punt de vista tècnic, els destil·lats són begudes per al consum humà amb característiques organolèptiques especials, i amb una graduació mínima de 15% vol. Com el seu mateix nom indica, es tracta d'una beguda obtinguda a partir d'un procés de destil·lació en què, segons l'espirituós que es vulgui obtenir, s'utilitzaran determinats aromes, productes naturals fermentats o macerats, més o menys sucres, etcètera. En funció d'això s'obtindrà rom, whisky, ginebra, anís, vodka, licor, aiguardent o sansa.

Per elaborar destil·lats, primer de tot es macera el producte a destil·lar amb aigua i es deixa que fermenti (com amb el vi, els sucres del producte es transformen en alcohol). Un cop produït l'alcohol, cal separar-lo de l'aigua.

Com l'alcohol comença a evaporar a 78ºC, mentre que l'aigua ho fa a 100ºC, els primers vapors són els de l'alcohol. Aquests vapors passen a un altre recipient on, a mesura que es refreden, es condensen i reprenen la seva forma líquida.

El primer resultat serà un destil·lat de 10º d'alcohol, perquè seguirà barrejat amb una mica d'aigua, de manera que caldrà repetir la destil·lació 2 o 3 vegades per obtenir un licor d'entre 40º i 50º d'alcohol, com solen tenir les begudes més conegudes.

La diferència entre els diferents destil·lats resideix en l'origen de l'alcohol destil·lat, l'aromatització d'aquest alcohol amb altres productes, el tipus d'aigua utilitzada o l'envelliment posterior en bótes de fusta. Així, els destil·lats es classifiquen en diversos tipus. Alguns dels més comuns són els següents:

  • Ron: s'obté exclusivament de la fermentació alcohòlica i la destil·lació de melasses o xarops procedents de la canya de sucre.
  • Whisky: s'obté per la destil·lació del malt fermentada de cereals com l'ordi, el blat, el sègol o el blat de moro, que després s'envelleix almenys durant tres anys en bótes de fusta.
  • Ginebra: s'obté de la maceració d'alcohol etílic d'origen agrícola, aiguardent de cereals o destil·lat de cereals, amb baies de ginebró.
  • Vodka: s'obté a partir d'un alcohol etílic d'origen agrícola o per rectificació o per filtració sobre carbó activat, seguit d'una destil·lació simple. Després s'afegeixen aromes per oferir les característiques organolèptiques desitjades.
  • Licor: la seva composició conté un mínim de 100 grams de sucre per litre i s'obté per la maceració, destil·lació o infusió de fruits o herbes.
  • Brandy: la seva s'obté a partir d'aiguardents de vi i s'envelleix a recipients de roure com a mínim durant un any. No excedeix el límit de 50 graus.
  • Tequila: s'obté per la destil·lació de l'atzavara i segons si s'afegeixen sucres que no provenen del propi atzavara o no, el tequila serà mixt o pur (100% atzavara).

Comprar Destil·lats online.

Veure més

Uvinum et recomana

Destil·lats: Top Vendes

veure tots

Destil·lats: Top Vendes - Whisky

veure tots

Destil·lats: Top Vendes - Ginebra

veure tots

Destil·lats: Top Vendes - Rom

veure tots

Destil·lats: Top Vendes - Vodka

veure tots

Destil·lats: Top Vendes - Licors i cremes

veure tots