Tendències:

Rom

Veure tots els productes a Rom

El rom és un destil·lat producte de la destil · lació de l'alcohol de remolatxa o de la canya de sucre, i sobretot de la melassa d'aquests 2 productes.

Des de l'antiga Grècia es coneixia la fermentació del sucre per a la seva transformació en alcohol, encara que la seva posterior destil · lat per la decisiva transformació en rom no es descobreix fins al segle XVII, al Carib.

Cada país productor de rom té la seva pròpia classificació de roms. Les principals diferències estan el el producte utilitzat, el tipus d'envelliment i el seu grau de dolçor:

  • El rom d'origen hispà (Cuba, República Dominicana, Veneçuela, Espanya), és el més variat, i sol ser més lleuger. N'hi ha tant secs com dolços. El més dolç és el rom mel, típic de Canàries.
  • Els roms britànics (Barbados, Jamaica, Guyana) són més especiats i generalment dolços.
  • El rom d'origen francès (Martinica i Guadalupe), és el més sec, i sol estar envellit en bótes úniques de roure. No es aromatitzen i es destil · len directament de la canya de sucre, mai de la melassa.

El romdaurat o negre es diferencia que ha estat envellit en bótes de roure, el que li dóna aromes de vainilla, torrats i caramel, i sol ser més car que apreciat que el rom blanc.

Comprar Rom online.

Veure més

Filtres

A la venda

Rom: Top Vendes

veure tots

Rom: República Dominicana

veure tots

Rom: Venezuela

veure tots