Sidra

Veure tots els productes a Sidra »

Sidra és el nom que rep la beguda obtinguda per fermentació del suc de poma. La seva graduació alcohòlica varia entre 3-8% Vol, encara que es poden trobar de fins a 12% Vol d'alcohol. En principi sidres eren totes les begudes de sucs de fruita fermentat, fins que el vi, per la seva especial rellevància, es va diferenciar, ia poc a poc es va passar a cridar sidra exclusivament a la beguda fermentada de poma.

Hi ha 2 tipus de sidra:

- La sidra natural, amb l'única presència de gas carbònic procedent de la pròpia fruita (la més habitual a Espanya).

- La sidra gasificada o supergasificada, amb carbònic afegit (molt habitual a Anglaterra o Escòcia, per exemple).

El consum de sidra es remunta, almenys, a la civilització egípcia, i en l'època romana es consumia, encara que en aquell temps la beguda preferida era el vi.

Els països de major tradició d'elaboració de sidra són França (Bretanya I Normandia), Espanya (Astúries i País Basc), Escòcia, Anglaterra, Alemanya i Canadà, país aquest últim on té força èxit un tipus de sidra especial anomenada "Sidra de Gel ".

Comprar Sidra online.

Veure més