Vi Alentejo

Veure tots els productes a Vi Alentejo »

La denominació d'origen de Alentejo es troba a la regió portuguesa homònima, el nom significa "més enllà del tall". Aquesta zona es divideix en vuit zones vinícoles, antigament tenien denominació d'origen independents però actualment conformen la denominació d'origen de Alentejo.

La DO de Alentejo compta amb més de 19.000 hectàrees de vinyes. Un clima estable, encara que segons alguns experts, massa calorós perquè afavoreixi la fabricació de vins mundials.

Entre les soques tintes més destacables trobem la periquita, bastard i la trincadeira. Aquesta última és la ofereix els vins més elegants. En les soques blanques trobem la arinto, perrum i mantejat.

Alguns dels millors vins que dóna aquesta denominació d'origen són el Esporao, Quinta do Mouro i Quinta do Carmo. Actualment Portugal és un paradís del vi ja que en aquesta zona es troben moltíssimes castes autòctones, per la qual cosa és bo que se segueixi conservant i s'eviti l'entrada de ceps globalitzades com el Sauvignon, entre d'altres.

Comprar Vins de Alentejo online.

Veure més

Uvinum et recomana

Vi Alentejo: Top Vendes

Vi Alentejo: negre

Vi Alentejo: blanc

Vi Alentejo: escumosos

Vi Alentejo: rosat

Robert ParkerRobert Parker

Vi Alentejo: Puntuació de Robert Parker