Tendències:

Barolo

Aldo Conterno Barolo Bussia Colonnello 2014

75cl

Aquest producte no està disponible a Espanya.
Mira les alternatives que podem oferir-te.

Fitxa tècnica

Tipus De Vi: Vi negre
Anyada: 2014 Altres anyades
Denominació:Barolo (Piemont, Itàlia)
Celler: Aldo Conterno
Volum: 75cl
Raïms: Nebbiolo (100%)
Al·Lergogens: Conté sulfits
NOTA DE TAST: Vista: vermell granat. Nas: aroma mineral, prunes, fruites vermelles, notes de cuir, pols, herbes baslámicas i regalèssia. Boca: un taní intens, robust i amb un final especiat, sucós i persistent. DENOMINACIÓ D'ORIGEN: Barolo. VINYA: Vinya Colonnello, sobre sòls argilo-calcaris rics en carbonat de calci i ferro. RAÏMS: Nebbiolo. ENVELLIMENT: 28 mesos en grans bótes de roure de Eslavònia. ELABORACIÓ: fermentació espontània amb llevats autòctons en acer i maceració prolongada durant 30 dies MARIDATGE: plats de carn vermella estofada, carns a la graella o rostides, carn de cérvol, formatges assaonats i xocolata negra. TEMPERATURA DE SERVEI RECOMANADA: 16-18ºC GRADUACIÓ ALCOHÒLICA: 15%

Descripció sobre Aldo Conterno Barolo Bussia Colonnello 2014

Aldo Conterno Barolo Bussia Colonnello 2014 (Nebbiolo)

NOTA DE TAST:

  • Vista: vermell granat.
  • Nas: aroma mineral, prunes, fruites vermelles, notes de cuir, pols, herbes baslámicas i regalèssia.
  • Boca: un taní intens, robust i amb un final especiat, sucós i persistent.

DENOMINACIÓ D'ORIGEN: Barolo.

VINYA: Vinya Colonnello, sobre sòls argilo-calcaris rics en carbonat de calci i ferro.

RAÏMS: Nebbiolo.

ENVELLIMENT: 28 mesos en grans bótes de roure de Eslavònia.

ELABORACIÓ: fermentació espontània amb llevats autòctons en acer i maceració prolongada durant 30 dies

MARIDATGE: plats de carn vermella estofada, carns a la graella o rostides, carn de cérvol, formatges assaonats i xocolata negra.

TEMPERATURA DE SERVEI RECOMANADA: 16-18ºC

GRADUACIÓ ALCOHÒLICA: 15%

Veure més

El Celler

Aldo Conterno

Aldo Conterno

La finca "Poderi Aldo Conterno" es troba a Monforte d'Alba, a Bussia, el cor de la típica zona del vi de Barolo.

Més sobre el Celler

Opinions sobre Aldo Conterno Barolo Bussia Colonnello 2014

4

5 opinions de clients
  • 5
    0
  • 4
    5
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0
La teva puntuació de Aldo Conterno Barolo Bussia Colonnello 2014:Puntua Aldo Conterno Barolo Bussia Colonnello 2014:

4 /5

Estil: Encara vi negre
Classificació: Bussia Barolo DOCG
Productor: Poderi Aldo Conterno
Contingut: 75,0 cl
Raïm Nebbiolo: varietats Michet i Lampia
Edat de les vinyes: 40- 50 anys
Regió: Piemont
Sòl: argila i pedra calcària
Collita: mitjans d'octubre
Elaboració: La collita manual del raïm que es vinifiquen i macerat en dipòsits d'acer inoxidable
Fermentació: el most roman en contacte amb les pells durant 30 dies, durant els quals es realitza totalment la fermentació alcohòlica
Criança: El vi nou es decanta diverses vegades abans de ser posats en grans barrils de roure de Eslavònia, on passa el temps i les edats de 28 mesos
Contingut d'alcohol: 14,5% Vol.
Veure més
,

4 /5

Dels millors vinyes de Localització Bussia de Monforte d'Alba, nascuts Coronel Bussia Barolo DOCG 2014, una de les millors expressions que produeixen Barolo Poderi Aldo Conterno. El celler està celebrant cinquanta anys d'activitat l'any 2019, tot i que el fundador Aldo ha acumulat experiència en la indústria del vi per a pràcticament tota la meva vida. En argilosos i naturalesa calcària turons que es conreen vinyes magnífics, entre els quals és sens dubte la CRU Coronel que va donar el nom a aquesta important vermell DOCG. El Coronel Bussia Barolo prové de raïm Nebbiolo a 100% en varietats Michet i Lampia. Per tant, el vi es fa en tancs d'acer inoxidable durant 30 dies, a continuació, el vi es decanta diverses vegades abans de ser envellit en bótes de roure en gran roure Slavonian durant 28 mesos és un Barolo tradicional, no envellit en bótes. A la copa és elegant, suau, però encara poderosament tànnic. I 'fi i intens al mateix temps; és persistent, extremadament llarga i manifestat gran potencial d'envelliment durant llargs anys, si s'emmagatzema al soterrani.
Veure més
,

4 /5

Aldo Conterno Barolo Bussia CORONEL 2014
Raïm: varietats Nebbiolo Michet i LAMPIA.

Vinyes: Vinya a Coronel Bussia (Monforte d'Alba).

Collita: manual, amb selecció dels raïms a la vinya.

Temps de collita: mitjans d'octubre.
"Atenció!" : Aquí ve el Coronel.
Una de les millors versions dels últims anys, un vi i oponents remenats i l'assoliment de la puresa i la sucositat, la presència i de molt bon gust. El nas té aromes de raïm, polpa de fruita i suc, cirera madura i mora, i és alimentat per un combustible que millora notes especiades de menta i cacau, cafè i regalèssia. El gust és fort i poderós en el sentiment, sent tensa a tanins, però suau a la final i persistència. Un vi per gaudir des de 2021.

Vinificació: maceració de les pells en dipòsits d'acer inoxidable.

Temps de fermentació: el most roman en contacte amb les pells durant 30 dies, durant els quals porta a terme totalment la fermentació alcohòlica i després es retira.

Criança: El vi nou es decanta diverses vegades abans de ser posats en grans barrils de roure de Eslavònia, on passa el temps i les edats de 28 mesos.

Maridatge: al forn braó de porc

Notes: El Coronel Vigna té una edat de 40-45 anys mitjana, per al manteniment de la qual les plantes es tornen a plantar de tant en tant.
Veure més
,
Opinions sobre altres anyades de Aldo Conterno Barolo Bussia Colonnello 201420132012

4/5

Aldo Conterno Barolo Bussia CORONEL 2013 Vaig venir: varietat Nebbiolo Michet i Lampia. Vinyes: Vinya a Coronel Bussia (Monforte d'Alba). Collita: manual, amb selecció dels raïms a la vinya. Temps de collita: mitjans d'octubre. "Atenció!" : Aquí ve el Coronel. Una de les millors versions dels últims anys, un vi i oponents remenats i l'assoliment de la puresa i la sucositat, la presència i de molt bon gust. El nas té aromes del raïm, les polpes i sucs, cirera madura i mora, i impulsat per un propulsor que millora notes especiades de menta i cacau, cafè i regalèssia. A l'sòlid i de gran abast en la sensació del gust, sent tensa a tanins, però suau a la final i persistència. Un vi per gaudir en 2021. Vinificació: maceració de les pells en dipòsits d'acer inoxidable. Temps de fermentació: el most roman en contacte amb les pells durant 30 dies, durant els quals porta a terme totalment la fermentació alcohòlica i després es retira. Criança: El vi nou es decanta diverses vegades abans de ser posats en grans barrils de roure de Eslavònia, on passa el temps i les edats de 28 mesos. Maridatge: braó de porc al forn Notes: Coronel Vigna té una edat de 40-45 anys mitjana, per al manteniment de la qual les plantes es tornen a plantar de tant en tant.
Veure més
Fons Vinum

4/5

Aldo Conterno Barolo Bussia CORONEL 2012 Vaig venir: varietat Nebbiolo Michet i Lampia. Vinyes: Vinya a Coronel Bussia (Monforte d'Alba). Collita: manual, amb selecció dels raïms a la vinya. Temps de collita: mitjans d'octubre. "Atenció!" : Aquí ve el Coronel. Una de les millors versions dels últims anys, un vi i oponents remenats i l'assoliment de la puresa i la sucositat, la presència i de molt bon gust. El nas té aromes del raïm, les polpes i sucs, cirera madura i mora, i impulsat per un propulsor que millora notes especiades de menta i cacau, cafè i regalèssia. A l'sòlid i de gran abast en la sensació del gust, sent tensa a tanins, però suau a la final i persistència. Un vi per gaudir en 2021. Vinificació: maceració de les pells en dipòsits d'acer inoxidable. Temps de fermentació: el most roman en contacte amb les pells durant 30 dies, durant els quals porta a terme totalment la fermentació alcohòlica i després es retira. Criança: El vi nou es decanta diverses vegades abans de ser posats en grans barrils de roure de Eslavònia, on passa el temps i les edats de 28 mesos. Maridatge: braó de porc al forn Notes: Coronel Vigna té una edat de 40-45 anys mitjana, per al manteniment de la qual les plantes es tornen a plantar de tant en tant.
Veure més
Fons Vinum

Altres productes de la mateixa bodega