Tendències:

Barolo

Michele Chiarlo Barolo Cerequio 2015

75cl

Aquest producte no està disponible a Espanya.
Mira les alternatives que podem oferir-te.

Fitxa tècnica

Tipus De Vi: Vi negre
Anyada: 2015 Altres anyades
Denominació:Barolo (Piemont, Itàlia)
Celler: Michele Chiarlo
Volum: 75cl
Raïms: Nebbiolo
Al·Lergogens: Conté sulfits
Vol. D'alcohol: 14%
NOTA DE TAST: Vista: vermell robí, reflexos granat. Nas: flors elegants, intenses, marcides, trets mentolats, lleugerament balsàmics, matisos picants i petits fruits vermells madurs. Boca: estructurat, equilibrat, expressiu, amb tanins subtils, molt fresc i de gran harmonia. DENOMINACIÓ D'ORIGEN: Barolo. VINYA: vinyes de 30-40 anys ubicades en sòls calcaris amb margues a 320 metres sobre el nivell de la mar. Orientació sud-sud-est. RAÏMS: Nebbiolo 100%. ENVELLIMENT: envellit durant 24 mesos en bótes de roure i en ampolla durant 12 mesos. ELABORACIÓ: fermentació alcohòlica en bótes de roure amb maceració durant 20 dies. MARIDATGE: formatges anyencs, risotto amb xampinyons, carn rostida oa la graella, carns de caça i carns vermelles estofades. TEMPERATURA DE SERVEI RECOMANADA: 18-20ºC GRADUACIÓ ALCOHÒLICA: 14%

Descripció sobre Michele Chiarlo Barolo Cerequio 2015

Michele Chiarlo Barolo Cerequio 2015 (Nebbiolo)

NOTA DE TAST:

  • Vista: vermell robí, reflexos granat.
  • Nas: flors elegants, intenses, marcides, trets mentolats, lleugerament balsàmics, matisos picants i petits fruits vermells madurs.
  • Boca: estructurat, equilibrat, expressiu, amb tanins subtils, molt fresc i de gran harmonia.

DENOMINACIÓ D'ORIGEN: Barolo.

VINYA: vinyes de 30-40 anys ubicades en sòls calcaris amb margues a 320 metres sobre el nivell de la mar. Orientació sud-sud-est.

RAÏMS: Nebbiolo 100%.

ENVELLIMENT: envellit durant 24 mesos en bótes de roure i en ampolla durant 12 mesos.

ELABORACIÓ: fermentació alcohòlica en bótes de roure amb maceració durant 20 dies.

MARIDATGE: formatges anyencs, risotto amb xampinyons, carn rostida oa la graella, carns de caça i carns vermelles estofades.

TEMPERATURA DE SERVEI RECOMANADA: 18-20ºC

GRADUACIÓ ALCOHÒLICA: 14%

Veure més

El Celler

Michele Chiarlo

L'empresa Michele Chiarlo va ser fundada el 1956 per Michele Chiarlo a Calamandrana, al cor d'Asti, produint la primera verema de Barolo el 1958. Durant els anys següents, el celler, estrictament familiar, va créixer considerablement gràcies a importants compres a les millors zones del Langhe, guanyant terres a Cerequio i Cannubi en 1987 i 1989. Avui la companyia reparteix unes 110 hectàrees de vinyes, 60 de les quals són propietat i els 50 restants amb arrendaments a llarg termini, que generen poc més d'un milió d'ampolles. La direcció s'encomana als fills de Michele, Alberto i Stefano: la primera tracta del desenvolupament comercial, mentre que el segon és enòleg. A les vinyes només es conreen raïms nadius, concentrats en nebbiolo, barbera, cortesia i moscatell; en el celler, la filosofia pretén potenciar les característiques que distingeixen la vinya contextualitzada en un determinat terroir, intentant que els vins negres utilitzin moderadament la fusta, refinant els diferents crus segons el mètode tradicional, en grans barrils o tons.

Més sobre el Celler

Opinions sobre Michele Chiarlo Barolo Cerequio 2015

4

2 opinions de clients
  • 5
    0
  • 4
    2
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0
La teva puntuació de Michele Chiarlo Barolo Cerequio 2015:Puntua Michele Chiarlo Barolo Cerequio 2015:

4 /5

Aromes de fruites madures es complementen amb tocs de menta silvestre, eucaliptus, herbes i espècies fines. Rica en el paladar amb una estructura de teixit atapeït de tanins fins, que mostra l'elegància excepcional i l'harmonia d'aquest cru Barolo veritablement únic.
Veure més
,

4 /5

El Barolo Cerequio la finca Michele Chiarlo va néixer a vinyes ubicats al municipi de la Morra, a la província de Cuneo. Produït en un dels grans historiadors de la denominació Cru, Cerequio, aquesta etiqueta és un dels símbols vins d'aquesta prestigiosa companyia Piedmont. S'elabora exclusivament amb raïms Nebbiolo, collides i seleccionades a mà. La fermentació es porta a terme, amb maceració en contacte amb les pells, en tines de roure a una temperatura controlada de 27-30ºC, durant 15 dies. A continuació, el vi és envellit en bótes de roure de capacitat mitjana de 24 mesos i per a altres 15-16 mesos en ampolla. El Cerequio Michele Chiarlo Barolo té un color vermell granat, que adquireix lleus reflexos ataronjats amb l'envelliment. El nas revela aromes intenses de fruites vermelles, entre els quals destaquen la cirera, enriquit amb notes de violeta, vainilla i regalèssia. El sabor és aromàtic i elegant, que es caracteritza per una excel·lent persistència. Perfecte per acompanyar els plats de carn vermella, aquest bon vi negre és ideal en combinació amb el formatge.
Veure més
,
Opinions sobre altres anyades de Michele Chiarlo Barolo Cerequio 201520051996

4/5

El vam comprar a Michele Chiarlo.
Un Nebbiolo color vermell Bordeus. Bons aromes a fruits secs. Li noti gust de gerd.
Veure més

4/5

El vaig obrir per la meva millor amiga.
Vermell amb vores violacis. Aromes balsàmics i mentolats. Sabors marcadament torrats.
El millor vi per a foie a la planxa.
Veure més

Altres productes de la mateixa bodega