“Lazzarito Vietti Barolo 2015
el celler
Viticultors de quatre generacions, va ser Carlo Vietti va fundar el celler a la fi del segle XIX, a la ciutat de Castiglione Falletto, en les Langhe. A principis del '900, el fill de Mario va començar a vendre Barolo que havien estat produint. Des dels anys 60 la filla Lucía, amb el seu marit enòleg Alfredo Conrad, continua l'obra del celler Vietti. Alfredo va ser el primer a fer vi vinyes separat individuals. En una època com la del 60 Barolo no va ser concebut com un vi senzill "cru", però va néixer de la vinificació de les vinyes junts. L'altra gran visió pionera Alfredo era millorar la Arneis, vinya nativa ja oblidat pels productors locals: el celler va començar a vinificar a la puresa, i el mateix van fer altres fabricants més endavant, amb el que avui Arneis sent el raïm més important de raïm blanc de la zona.
Avui Vietti és considerat un dels més grans Barolisti semi-tradicional, fent un ús magistral dels dos barrils de barrils que.
elaboració del vi
Des de la vinya únic Lazzarito Serralunga d'Alba, amb 4 500 plantes per hectàrea de 35 anys d'edat.
Lazzarito és una vall fabulós amb orientació sud-oest, amb sòl calcari-argilós. 1. La superfície de 7 hectàrees. La producció és 20 hl per hectàrea. Maceració en fred pre-fermentació durant 72 hores. La fermentació alcohòlica durant 28 dies en acer tine obert a una temperatura entre 28- 34º C. amb dos o tres fungature diària, un delestage per dia i dues aire rimontagli.
Malolàctica en barrils i mares agitació.
envelliment
Després de 4 mesos d'envelliment en bótes de roure, seguit per un addicional de 32 en roure Slavonian. Sense filtrar juliol de 2010.
descripció
granat intens color vermell. Molt arrodonit amb un robust i textura vellutada; aroma intens amb notes de figues i prunes. Elegant, amb tanins suaus i dolços. juntament definitiva”