Vi Cariñena

Veure tots els productes a Vi Cariñena »

La denominació d'origen Cariñena concentra la seva zona de producció en un total de 14 municipis situats a l'extrem meridional de la província de Saragossa, al Somontano inferior de la vall de l'Ebre, entre els cursos del Huerva i el Xaló i la serra de Algairén. Un total de més de 20.000 hectàrees, als peus del Sistema Ibèric, en altituds entre els 500 i els 850 metres.

Les vinyes de Carinyena s'assenten en un terreny que es presenta suaument mogut, amb terres ocres i pedregosos que adquireixen tonalitats verdes, caracteritzats per una escassa fertilitat, però amb excel · lents condicions de permeabilitat i sanitat.

Els ceps de Carinyena han estat, tradicionalment, les varietats Garnatxa Negra, Mazuela o Carinyena i Juan Ibáñez, entre les tintes, i la Macabeu o Viura i Garnatxa blanca per als ceps blanques. En els últims anys aquests ceps estan sent completades amb les tintes Ull de llebre i Cabernet Sauvignon i la blanca Parellada, el que ha permès adaptar les produccions als gustos més actuals del consum, ampliant, a més, la gamma dels seus vins.

Comprar Vins de Cariñena online.

Veure més

Uvinum et recomana

Vi Cariñena: rosat

Robert ParkerRobert Parker

Vi Cariñena: Puntuació de Robert Parker