Vi Chianti

Veure tots els productes a Vi Chianti »

La DOCG Chianti es produeix en les cinc províncies de la Toscana, les de Siena, Florència, Arezzo, Pistoia i Pisa. Dels seus vinyes surt el vi negre més conegut de tota Itialia.

La DOCG Chianti es produeix a partir de cultius de raïm de Sangiovese, Canaiolo Nero, Trebbiano Toscano i Malvasia di Chianti, amb l'afegit de varietats addicionals. El vi de l'anyada que ha passat amb èxit tots els controls presenta una gran vivacitat i rodonesa. Es permet l'ús de l'especificació geogràfica de Montalbano, Rufina, Colli Fiorentini, Colli Senesi, Colli Aretini, Colline Pisano, quan el vi procedeix de raïm recollides i vinificades dins dels respectius territoris.

Entre la DOCG Chianti, es dóna una graduació mínima de 11,5 º per al Chianti, Chianti Colli Aretini, Senesi, Pisano i Montalbano, els 12,5 º per al Chianti Colli Fioretini, Monteespertoli i Rufina amb la menció superior.

En el Chianti de subzona, per aconseguir la qualificació de reserva, el grau a de ser de 12,5 º i el temps d'envelliment de 2 anys, amb almenys 3 mesos d'afinament en ampolla, tal com succeeix perquè el superior es arribi a considerar reserva, encara que en aquest cas la graduació no ha de superar els 12 º.

Comprar Vins de Chianti online.

Veure més

Uvinum et recomana

Vi Chianti: Top Vendes

Vi Chianti: negre

Vi Chianti: blanc

Vi Chianti: rosat

Robert ParkerRobert Parker

Vi Chianti: Puntuació de Robert Parker