“En el moment celto-grega, Rocafort era un port posterior a la part posterior de Marsella i Cassis. A continuació, aquesta fortificació va ser presa pels romans que la van cridar "Rocca Fortis". La història Roquefort també ens parla de l'economia en el passat. Si el registre d'avui en dia, l'agricultura de cucs de seda, els equips de bous són només records, la vinya segueix igual que abans el principal cultiu de la zona. El 1995 la mateixa celler antic ha estat completament restaurada amb un celler modern. La història continua ...
Avui dia, la vinya ocupa 24 hectàrees. argila i pedra calcària sòls. La plantació es compon dels raïms tradicionals de la regió: Negre Garnatxa, Syrah, Cinsault, Monastrell, Samsó, Clairette, Rolle (Vermentino) i Ugni. Per a una tercera, les vinyes de la finca són més de 40 anys per un terç entre 15 i 40 anys i un terç, d'1 a 15 anys. Des del massís de Sainte Baume, que s'eleva a una”