Tendències:

Vi Douro

Veure tots els productes a Vi Douro

La denominació d'origen controlada de Douro preveu uns vins sense encapçalar produïts en una regió molt coneguda pels vins de Porto. Aquesta regió va ser la primera reconeguda oficialment, allà per l'any 1756, i abasta la vall del Duero, al llarg del riu, cap a Barqueiro, fins arribar a la frontera amb Espanya.

Els cultius de la DOQ Douro s'estenen per les agrestes vessants tan habituals d'aquesta regió. La proporció de les vinyes deu estar representada amb un mínim d'un 60% de les següents soques: per als negres, les Bastard, Donzelinho Negre, Mourisca Negre, Touriga Francesa, Tinta Roriz, Tinta Francisca, Tinta Cao o la Touriga Nacional; per a les blanques, la Donzelinho, Escanyapobres-Câom, Folgazâo, Gouveia, Malvasia Fina, Rabigato, Viosinho i Codega.

Molts dels vins de Douro són coneguts pel nom de les subregions de les que procedeixen, com les de Alijó, Meda, Murça, Saborosa i Vila Real. Són aquests vins de poca graduació alcohòlica, els 12º, si els comparem amb els seus companys de regió, els vins de Porto, que arriben als 20º.

Comprar Vins de Douro online.

Veure més

Vi Douro: escumós

veure tots

Vi Douro: rosat

veure tots

Vi Douro: Puntuació de Robert Parker