Tendències:

Vi de Friuli

Veure tots els productes a Vi de Friuli

La regió de Friuli-Venècia Julia és la més oriental d'Itàlia, fent frontera amb Àustria i Eslovènia, i està formada per quatre províncies, les de Udine, Pordenone, Gorizia i Trieste. Els seus vins arriben a ser comparats als millors vins toscans o piemontesos, i la seva producció vinícola representa el 2% de la producció vinícola d'Itàlia.

Han aconseguit crear un vi perfecte gràcies a la varietat de terrenys que a les seves terres es poden trobar, al seu clima que sol ser bastant fresc i en especial gràcies a la tenacitat que els seus viticultors han posat. Gràcies a la varietat de les seves terres, podem trobar vins amb unes característiques molt definides.

Friuli Greu abasta la plana que està situada als peus dels Alps i està formada per terrenys pedregosos que fan que el raïm maduri perfectament. També podem trobar important Crus a la zona que limita amb la frontera d'Eslovènia. A les zones de Friuli Latisana, Friuli Aquileia i Friuli Annia és característica un raïm amb gran intensitat aromàtica. A la zona del Carso trobem unes terres àrides i difícils, però que els viticultors han sabut treballar perfectament, donant uns vins com són el Terrano i el Vitovska.

Comprar Vins de Friuli online.

Veure més

Uvinum et recomana

Vi De Friuli: rosat

veure tots

Vi De Friuli: Puntuació de Robert Parker