Vi Jumilla

Veure tots els productes a Vi Jumilla »

La DO Jumilla va ser creada el 1966 i es situa entre les províncies de Múrcia i Albacete englobant 1 i 6 municipis respectivament. tant a Múrcia com Castella-La-Manxa. Les vinyes acaparen més de 30.000 hectàrees en un sòl predominantment bruns i calcaris, ideals per a l'elaboració del raïm autòctona monastrell. El clima és continental, amb poques pluges i temperatures que oscil.len molt entre l'hivern i l'estiu (sec) passant dels 0 als 40 graus.

Aquesta denominació d'origen Jumilla, després de passar una dura fil.loxera a finals dels 80, va obligar a replantar vinyes centrant-se en les varietats de la zona com el Monastrell que representa el 80% del raïm conreat. Ara produeixen i gràcies al seu exposada per les noves tècniques vinícoles vins negres, rosats i blancs. Són vins elegants que estan causant sensació a l'estranger.

La denominació Jumella utilitza com varietats en els vins negres sobretot el monastrell, a més de la garnatxa, cenciel, cabernet sauvignon, syrah i garnatxa tintorera. En els raïms blanques, la varietat airén és la més utilitzada, però a més cultiven malvasia, macabeu i pedro ximénez.

Comprar Vins de Jumilla online.

Veure més

Uvinum et recomana

Vi Jumilla: Top Vendes

Vi Jumilla: negre

Vi Jumilla: blanc

Vi Jumilla: escumós

Vi Jumilla: rosat

Robert ParkerRobert Parker

Vi Jumilla: Puntuació de Robert Parker