Vi La Mancha

Veure tots els productes a Vi La Mancha »

La denominació d'origen La Mancha és la més extensa d'Espanya, i alguns diuen del planeta. Estén les seves vinyes en més de 185.000 hectàrees englobant a 182 municipis en només 4 províncies: Cuenca, Toledo, Albacete i Ciudad Real. 289 cellers i més de 20.000 viticultors es dediquen a elaborar els vins de la DO.

Tant el sòl com el clima són ideals per al cultiu vinícola, donant característiques idònies per als vins de la zona com la maduració perfecta o la salut de les vinyes. El clima és molt continental, amb temperatures extremes a l'estiu (prop dels 40 graus) i hivern (sota zero) i amb pluges molt moderades. El sòl són de composició argilosa, arenosa i calcària estant les vinyes a una alçada considerable (700 metres).

El airén és mu utilitzades en les varietats de raïm blanc però també el macabeu, xerra, verdoncho, sauvignon blanc, verdejo, moscatell i chardonnay. En els vins negres de la Manxa, s'elabora amb les següents soques: cencibel sobretot, moravia, cabernet sauvignon, merlot, syrah, petit verdot o garnatxa.

Comprar Vins de La Mancha online.

Veure més

Uvinum et recomana

Vi La Mancha: Top Vendes

Vi La Mancha: negre

Vi La Mancha: blanc

Vi La Mancha: escumosos

Vi La Mancha: rosat

Robert ParkerRobert Parker

Vi La Mancha: Puntuació de Robert Parker