Tendències:

Vi Montsant

Veure tots els productes a Vi Montsant

El vi Montsant és de la denominació d'origen que va ser creada el 2001, formant part anteriorment de la DO Tarragona. Les vinyes s'estenen per la comarca del Priorat (sud de Tarragona) en més de 16 municipis. El clima mediterrani és afavorit per l'aïllament de les muntanyes que afavoreixen els contrastos de temperatures que benèfica la maduresa del raïm. Els vents humits (la gabirnada) provinents del mar, faciliten el dèficit de pluges durant l'estiu. El sòl té 3 característiques: compactes i calcari, de pedra calcària ja altures que superen els 200 metres (i inferiors als 700).

La vinya de la DO Montsant s'estén en més de 2.000 hectàrees, amb un gran creixement en el nombre de cellers (50) que exporten massivament els vins als Estats Units i Alemanya. Amb una producció de més de 10 milions de quilos de raïm i més de 800 productors per al vi Montsant.

Les varietats de raïm blanc utilitzades són: garnatxa blanca, macabeu, moscatell, pansal, parellada i Chardonay sent les més tradicionals les 2 primeres.

Els negres de Montsant són vins amb molt cuerto i les soques utilitzades per a la seva elaboració són sobretot la carinyena i la garnatxa. A més s'elabora amb: cabernet sauvignon, garnatxa pluda, merlot, monastrell, syrah, ull de llebre, carinyena o picapoll.

Comprar Vins de Montsant online.

Veure més

Uvinum et recomana

Vi Montsant: Top Vendes

veure tots

Vi Montsant: negre

veure tots

Vi Montsant: blanc

veure tots

Vi Montsant: rosat

veure tots

Vi Montsant: Puntuació de Robert Parker

Últimes novetats del catàleg

veure tots