Tendències:

Vi Penedès

Veure tots els productes a Vi Penedès

El vi Penedès pertany a la DO que es va constituir el 1960 i se situa al sud de la província de Barcelona i 16 municipis de Tarragona. Es poden distingir 3 àrees: Penedès Superior, Penedès Central o Mitjà, i Baix Penedès. La denominació d'origen Penedès va ser la primera a elaborar vi amb acer inoxidable, mostrant el seu caràcter innovador.

La denominació s'estén en 26.100 hectàrees de vinyes, amb 153 cellers elaborant vins Penedès i més de 4.900 vicitultores. El sòl es troba en terres profundes, és permeable, argilós i amb base calcària. El clima és càlid i suau com és la Mediterrània, influenciat pel mar i el sol. Amb temperatures mitjanes entre els 12 i 14 º C, les pluges són prou importants per ser una gran regió vinícola.

En el vi Penedès, les varietats de raïm blanc utilitzades són: macabeu, xarel · lo, parellada, chardonnay, gewürztraminer, riesling, moscatell i chenin blanc. Els blancs són suaus i frescos amb certa complexitat en les aromes. Els negres Penedès, molt estructurats, s'elaboren amb:merlot, garnatxa, carinyena, pinot noir, ull de llebre, monestrell, cabernet sauvignon i syrah.

Comprar Vins de Penedès online.

Veure més

Vi Penedès: Top Vendes

veure tots

Vi Penedès: negre

veure tots

Vi Penedès: blanc

veure tots

Vi Penedès: Puntuació de Robert Parker