“Des de temps immemorials (segle XVI) apareixen notícies relatives als cognoms Cassanyes i Rossell en els documents de la família. Els dos es van entroncar, en 1811, pel matrimoni de Damià Rossell amb Madrona Cassanyes, hereva de la mansió familiar. L'estirp s'ha perpetuat de pares a fills, propiciant l'aparició i consolidació de la nostra marca: Oriol Rossell. Les vinyes de les caves Oriol Rossell estan situade a la finca Cal Cassanyes, una finca unitària de 85 hectàrees situada a cavall entre les comarques de l'Alt Penedès i el Baix Penedès. Envoltada per les muntanyes del prelitoral al nord i les del litoral al sud, ia pocs quilòmetres del mar, confereixen a la finca un microclima molt especial que dóna personalitat als nostres vins. La varietat més plantada a la finca és la Xarel·lo.lo, varietat que troba un lloc immillorable per al seu desenvolupament en aquesta zona. Com varietats blanques també disposen de les tradicionals Macabeu i Parellada, i també tenen varietats negres com la Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. El sòl és calcari de textura franc-sorrenca, un sòl pobre i amb presència de graves. La vinya està plantat en pendent. El contingut en matèria orgànica i nitrogen és molt baix i de magnesi molt alt, valors que ens asseguren una bona acidesa i graduació de sucre durant la verema. La maceració refermentativa es realitza en fred durant 72 hores. La fermentació i maceració a 20 ºC durant 12 dies. La criança la realitza durant 6 mesos en bótes de 300 litres de roure francès de gra fi.”