Vi Pla I Llevant

Veure tots els productes a Vi Pla I Llevant »

La denominació d'origen Pla i Llevant ha estat clau en el ressorgiment dels vins de les Illes Balears. En mallorquí significa plana i cost de l'est de Mallorca.

Està situada a l'est de l'illa agrupant a 18 municipis. La vinya s'estén 335 hectàrees, amb un total de 17 cellers i 107 viticultors elaborant vins. És una zona idònia per a l'elaboració de brous molt mediterranis.

El clima de la DO Pla i llevant és mediterrani, amb estius calorosos i secs i hiverns temperats. El vent provinent del mar beneficia les vinyes. El sòl d'escassa elevació, òptim per a l'elaboració del vi, és de color vermellós (a causa del òxid de ferro) i format per roques calcàries que donen sòls calcari-argilós.

Les varedades de raïm utilitzades ha canviat en els últims anys en introduir soques de l'exterior per unir-les amb les autòctones com el fogoneu o Callet. Les varietats blanques utilitzades són: macabeu, premsal blanc, moscatell, chardonnay i parellada. En els negres, s'elaboren els vins amb aquestes varietats: callet, fogoneu, manto negre, ull de llebre, monestrell, sirà, merlot i cabernet sauvignon.

Comprar Vins de Pla I Llevant online.

Veure més

Uvinum et recomana

Vi Pla I Llevant: Top Vendes

Vi Pla I Llevant: negre

Vi Pla I Llevant: blanc

Vi Pla I Llevant: escumós

Robert ParkerRobert Parker

Vi Pla I Llevant: Puntuació de Robert Parker