Tendències:

Vi de La Rioja

Veure tots els productes a Vi de La Rioja

Els vins de la Rioja, que és una regió que engloba la DOC Rioja, dividida en 3 subzones: Rioja Alabesa, Rioja Baixa i Rioja Alta. A la Rioja, les vinyes s'estenen en 56.000 hectàrees de cultiu en 3 comunitats autònomes: La Rioja, Navarra i País Basc.

El prestigi dels vins de la Rioja no es veu afectat perquè es distingeixin clares diferències de clima i sòl. Es distingeix 3 tipus de sòls: sòls argilosos-calcaris, sòls argilosos-ferrosos i sòls luvials. A la zona la soca tinta autòctona i més produïda és l'Ull de Llebre, encara que també es conreen Mazuelo, Graciano i Garnatxa negra. En les soques blanques, destaquen Viura, Malvasia i Garnatxa Blanca.

Els vins negres de la Rioja són aromàtics i equilibrats, els blancs són elegants i lleugers i els rosats de la Rioja, frescos. En el vi Rioja, es produeix:vi jove (sense criança), vi de Criança (2 anys en celler i 1 mínim 1 en bóta), vi Reserva (mínim 3 anys en celler i mínim 1 en bóta) i vi Gran Reserva (mínim 3 anys en ampolla i 2 a bóta). Alguns cellers emblemàtiques com CVNE, Cellers Domecq, Cellers Faustino, López de Heredia, Marquès de Càceres o Muga han ajudat a donar un reconegut prestigi a Espanya oa l'estranger als vins de La Rioja.

Comprar Vins de La Rioja online.

Veure més

Uvinum et recomana

Vi de La Rioja: Top Vendes

veure tots

Vi De La Rioja: negre

veure tots

Vi De La Rioja: escumós

veure tots

Vi De La Rioja: Puntuació de Robert Parker