Vi Rueda

Veure tots els productes a Vi Rueda »

El vi Rueda pertany a una DO que es situa en 3 províncies de Castella i Lleó: Valladolid, Segòvia i Àvila; ocupant més de 72 municipis. Els més reconeguts són: Serrada, Roda i La Seca. El 1980, va ser considerada denominació d'origen (la 1a a Castella i Lleó), gràcies al seu raïm autòctona Verdejo, cep fonamental en els seus vins blancs que li ha permès ser reconeguda internacionalment.

Amb més de 8.000 hectàrees de vinya, la denominació compte amb 52 cellers i 1.400 viticultors. Els sòls cascajo i el clima continental són molt favorables a l'elaboració del vi blanc de qualitat. Els hiverns són llargs i freds, el clima és ventós i de molta pluja.

Els raïms blanques utilitzades en el vi Rueda són sobretot el verdejo com a varietat autòctona, viura, sauvignon blanc i palomino fi. En vins negres s'utilitza el ull de llebre, merlot, garnatxa i cabernet sauvignon. Els vins blancs que fan recognoscible aquesta denominació (Rueda) són d'aromes fruiters i de color palla. Els negres són saborosos en boca i estructurats.

Comprar Vins de Rueda online.

Veure més

Uvinum et recomana

Vi Rueda: Top Vendes

Vi Rueda: negre

Vi Rueda: blanc

Vi Rueda: escumós

Vi Rueda: rosat

Robert ParkerRobert Parker

Vi Rueda: Puntuació de Robert Parker