Tendències:

Vi

Veure tots els productes a Vi

El vi porta entre nosaltres fa milers i milers d'anys: es va començar a produir durant el neolític a la zona que avui coneixem com l'Iraq i l'Iran i des de llavors ha estat íntimament lligat amb la cultura gastronòmica i amb usos religiosos, socials i medicinals.

Però, què és el vi? Des del punt de vista de l'elaboració, es tracta d'una beguda que es produeix a partir de la fermentació del most del raïm, que al seu torn s'obté del premsat dels raïms. Aquest és un fenomen químic mitjançant el qual el sucre del raïm es transforma en alcohol i anhídrid carbònic, i que es produeix gràcies a la intervenció dels llevats que es troben en major proporció en les pells. Després de la fermentació, el vi es passa a altres dipòsits, en els quals romandrà cert temps. No obstant això, el procés d'elaboració del vi depèn també del tipus de vi que es vulgui obtenir.

Així, segons el procés específic s'obtindran negres, blancs, rosats, dolços, escumosos o generosos. Així, els vins negres s'elaboren a partir de varietats de raïm negre, que es deixen fermentar al costat de les pells per conferir al vi color i estructura. En el cas dels vins blancs, únicament es fermenta el most i, en el dels rosats, s'afegeixen a posteriori les pells al most blanc, de manera que el most pren color però sense tanta intensitat. Per la seva banda, els vins escumosos s'obtenen gràcies a una segona fermentació, la qual atorga als vins el seu caràcter carbònic.

Més enllà del procés d'elaboració, però, el vi és un plaer incomparable i un dels millors aliats de la cultura gastronòmica. Ja sigui a manera d'aperitiu o maridat amb els plats adequats, els vins són els aliats perfectes en menjars, celebracions i ocasions importants. I és que saber quan, com i amb què beure vi és tot un art per al qual, per sort, comptem amb la inestimable ajuda de sommeliers, enòlegs i experts en vi. Ells ens ajuden a escollir els vins que millor es corresponen amb els nostres gustos personals i ens aconsellen en el moment de comprar vi. I és que l'elecció d'un bon vi és una cosa que podríem qualificar gairebé de sagrada.

Comprar cava

Comprar Champagne

Comprar Vins online.

Veure més

Uvinum et recomana

Vi: negre

veure tots

Vi: blanc

veure tots

Vi: rosat

veure tots

Vi: Puntuació de Robert Parker